top of page
  • byxanne

Zonbescherming voor je kindje

Zonbescherming voor je kindje is heel belangrijk. Waar en wanneer dan ook. Dat kun je natuurlijk op verschillende manieren doen.

-Smeren, smeren en nog eens smeren. Gewoon altijd doen met een hoge factor

-Je kinderen uit de zon houden, met name op de warmste uurtjes van de dag.

-Zorgen voor goede kleding die tegen de zon beschermt


Dat laatste daar kan ik natuurlijk wat mee. Want het is natuurlijk ontzettend leuk als je kindje hetgeen hij moet dragen ook leuk vindt om te dragen.


Ik maakte zonnehoedjes in allerlei kleuren en maten en liet mijn eigenwijze peuter zijn eigen stofje uitkiezen. Nu loopt hij trots rond met zijn ‘vliegtuig/auto pet’, zoals hij hem zelf noemt.

Waar het voorheen een strijd was om zijn hoedje/pet op te zetten, wil hij nu het liefste de deur niet uit zonder.


Missie geslaagd dus.
Natuurlijk moest ook mijn kleine meid een leuk exemplaar op met de warme dagen.


Daar begon gelijk al de eerste test, want het zonnehoedje moest natuurlijk gelijk weer af om even grondig geïnspecteerd te worden. Gelukkig gaat dit niet heel gemakkelijk door de vorm van het zonnehoedje.


Doordat de zonnehoedjes best ver over het hoofd gaan, is het voor de kleinsten best lastig om hem af te krijgen. Hier werd het na een aantal pogingen al opgegeven en heeft het hoedje de hele tijd op haar hoofd gestaan. Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld dat we naar buiten gaan met hoedje op.


Uiteraard werden er nog flink wat meer uitgetest naast de dagelijkse wandelingetje en het buitenspelen. Op de fiets moest daar natuurlijk bij. Mijn kinderen willen het liefst elke dag mee op de fiets. Op hun eigen fiets of op mama’s grote fiets. Met dit warme weer is dat natuurlijk heerlijk. De kids kunnen lekker uitwaaien, terwijl papa of mama zich in het zweet werkt. Vooral gezichtjes, oren en nek moeten het dan ontgelden in het brandende zonnetje. De zonnehoedjes pasten zelf heel goed onder de fietshelm, omdat ze lekker dun zijn. Bijkomend voordeel is dat je kindje ook zijn hoofd niet kan verbranden door de gaatjes bovenop in de helm (zeker als ze nog maar weinig haar hebben). De nek en oren blijven goed uit de zon. Van het gezichtje zijn tenminste het voorhoofd en de ogen uit de zon.
Natuurlijk werd ook tijdens het zwemmen en spetteren een zonnehoedje gedragen. Zelfs de grote waterglijbaan test werd met vlag en wimpel afgelegd. Door de ontzettend fijne pasvorm blijft dit hoedje waar het hoort, namelijk op het hoofd van je kindje.


Op de extra warme dagen blijft het hoofd van je kindje lekker koel als het hoedje nat is. Tevens beschermt het op die manier natuurlijk ook de nek de oren en het gezichtje tegen de zon. Het zonnehoedje is ook binnen no-time droog door de dunne katoenen stof waarvan het gemaakt is.


Je vindt de collectie hier.

Uiteraard worden de zonnehoedjes op maat gemaakt als je een andere kleur of print wilt.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page